<![CDATA[Internet.sth.sze.hu]]> http://internet.sth.sze.hu/ hu Fri, 23 Jun 2017 19:52:22 +0200 10 <![CDATA[Nyári internet]]> http://internet.sth.sze.hu/
Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy ahogyan a nyári szállásról szóló tájékoztatóban is szerepel, a Cuha úti kollégiumban az internet használata nem díjköteles, valamint nem a NetClub a szolgáltató, hanem egy harmadik fél. Csak a hálózat felügyeletét végezzük mi.

A hálózat sebessége miatt az egyes tartalmak elérése (online játékok, peer-to-peer alapú fájlcserélők, rádió, stb.) korlátozva van annak érdekében, hogy a hálózat működhessen.

A fentiek miatt kérek mindenkit, hogy ezen időszakra hálózathasználati díjat ne fizessen be.

Az esetleges kellemetlenségekért megértéseteket és türelmeteket kérjük a nyári időszak alatt.]]>
Fri, 23 Jun 2017 19:52:22 +0200 Hírek
<![CDATA[Tagfelvételi felhívás]]> http://internet.sth.sze.hu/
A NetClub tagfelvételt hirdet rendszer-adminisztrátor munkakörbe. A jelentkezésnél előnyt jelent (de nem követelmény), hogyha a Jelentkező kollégista az alábbi kollégiumok valamelyikében:
  • Hegedűs Gyula Központi Kollégium
  • Cuha úti Kollégium
  • Famulus Kollégium
A részletek az alábbi oldalon találhatóak meg:
https://internet.sth.sze.hu/felvetel/]]>
Thu, 09 Mar 2017 22:42:25 +0100 Hírek
<![CDATA[Változó hálózathasználati szabályzat]]> http://internet.sth.sze.hu/
Az új befizetési időszak kezdetével 2017. február 10-től hatályba lép a módosított Hálózathasználati Szabályzatunk. A hálózat további használatával, IP cím igényléssel a szabályzatot ismertnek és elfogadottnak tekintjük.
A dokumentum megtekinthető a "Szabályzatok" menüpontban.]]>
Sun, 05 Feb 2017 18:52:07 +0100 Hírek
<![CDATA[K3-as épület hálózata]]> http://internet.sth.sze.hu/
Várhatóan 2017.02.15-ére átadásra kerül a felújított K3-as épület. Ennek kapcsán az alábbi változásokra kell számítani az épület átadása és a költözések során:
  • A K2-es épületben a hálózati szolgáltatások szünetelni fognak 2017.02.15-től.
  • A K4-es épületben 2017.02.21-22-én nem lesz internet.
  • A K3-as épületben a szolgáltatás várhatóan 2017.02.23-án indul.
A K2-es hálózat leállása és a K3-as épület hálózatának indulása közti 7 napban végzi a kivitelező a központi szerverhelyiség felújítását és a Kollégium-Egyetem optikai gerinchálózat átkötését, a K4-es leállás ideje alatt pedig a K4-K3 optikai hálózat kiépítését.
Ezek olyan munkák, amiket megkerülni vagy áthidalni nem lehet, így ezek a hosszúnak számító leállások sajnos nem kerülhetőek el.

A K3-as épületben a szobákban kettő darab fali internet csatlakozó található. A csatlakozók számozással vannak ellátva, a hálózatot a PÁRATLAN számra végződő csatlakozókon keresztül lehet majd elérni (például: R31-A-01).
Az épületben a K4-es épülethez hasonlóan Wi-Fi hálózat fog üzemelni. A hálózat elérésének módjáról itt található bővebb információ: Hogyan tudom használni a kollégiumi Wi-Fi-t?
A K4-es épülethez hasonlóan a K3-as épületben is tilos Wi-Fi hálózatot üzemeltetni.

A megértéseteket köszönjük!]]>
Wed, 25 Jan 2017 16:17:14 +0100 Hírek
<![CDATA[Router használat a K4-es épületben]]> http://internet.sth.sze.hu/
A hálózat zavartalan működéséhez szükséges, hogy más routerek ezt ne zavarják.
Ezúton tájékoztatunk benneteket, hogy a Központi Kollégium K4-es épületében 2017.01.01-től tilos a kollégium területén Wi-Fi hálózatot üzemeltetni a Hálózathasználati Szabályzat 5/4. pontja alapján.

A fenti időpont után üzemeltetett Wi-Fi hálózat a Hálózathasználati Szabályzat megsértését jelenti, mely a szobai végpont letiltásával jár.

Wi-Fi hálózat üzemeltetésére csak akkor van lehetőség, ha a kollégiumi hálózat minősége a szobában nem megfelelő és ezt a szoba lakói a fenti időpontig a NetClub részére írásban jelzik a Honlap „Probléma” menüpontjában. A bejelentést kollégáink kivizsgálják és indokolt esetben engedélyt adhatnak a hálózat üzemeltetésére.

Minden egyéb esetben a saját Wi-Fi hálózatokat ki kell kapcsolni. A routerek (a vonatkozó szabályok betartása mellett) kikapcsolt Wi-Fi rádióval tovább üzemelhetnek a hálózaton.
]]>
Wed, 07 Dec 2016 19:08:40 +0100 Hírek
<![CDATA[Kimenő adatforgalom túllépése]]> http://internet.sth.sze.hu/ Kérünk minden érintettet, hogy használat előtt győződjön meg róla, hogy az általa használt szoftverben megtalálható-e az említett funkció, és kikapcsolható-e.]]> Fri, 06 Feb 2015 00:00:00 +0100 Hírek <![CDATA[Router használat és internet előfizetés megosztásának szankciója]]> http://internet.sth.sze.hu/
A NetClub nem támogatja a különböző routerek használatát!
Egy helytelenül beállított router a szobai hálózati aljzat letiltását eredményezi akár több napra is, illetve ha az eszköz flood-olja (elárasztja csomagokkal) a hálózatunkat, akkor a végpontot azonnal, figyelmeztetés nélkül, határozatlan időre letiltjuk! Ennek tudatában javasoljuk, hogy használjatok switchet a megosztásra, mert ennél az eszköznél nem jelentkezhet semmilyen probléma sem.

A NetClub tiltja az előfizetés megosztását (NAT)!
Minden olyan tevékenység, vagy abban történő segítség, ami lehetővé teszi, hogy egy előfizetéssel, egy időben több eszköz (pl. laptop, asztali számítógép, telefon) kapcsolódhasson az Internetre, a Hálózathasználati Szabályzatba ütközik. Ezen szabály megszegése automatikusan az Internet kapcsolat ideiglenes letiltását vonja maga után, de szándékosság esetén kollégiumi fegyelmi eljárás is indítható, a büntetés mértéke -5 kollégiumi ponttól a kollégiumi kizárásig terjedhet! A NetClub tisztségviselők ezt a tevékenységet ellenőrzik!]]>
Sat, 08 Sep 2012 18:01:47 +0200 Hírek
<![CDATA[Forgalom figyelés!]]> http://internet.sth.sze.hu/ A külvilágba feltöltött adatmennyiséget az "IP címek + Forgalom" menüpont alatt találjátok!
Megkérek mindenkit, hogy a Hálózathasználati Szabályzatunkat gondosan olvassa el, mivel idén augusztus 26-tól megváltozott. Legfontosabb változásként belekerült a forgalom figyelés, amire figyeljetek oda!

"Tilos az Egyetemi hálózaton kívülre heti 50 GB-nál több adatot feltölteni.
Az egyetemi hálózaton kívülre menő forgalom mennyiségét a NetClub folyamatosan figyeli.
Amelyik IP cím forgalma az utóbbi 168 órában túllépi az 50 GB-t, azonnal letiltásra kerül.
A tiltás időtartama 168 óra, ezalatt csak a Hálózathasználati Díj befizetése nélkül elérhető szolgáltatások fognak működni.
A letiltás után az IP cím újra teljes körű Internet eléréssel rendelkezik.
Az egyetemi, ill. kollégiumi hálózatba menő forgalom mennyiségét a NetClub nem ellenőrzi."
]]>
Fri, 07 Oct 2011 13:13:02 +0200 Hírek
<![CDATA[Kedves Torrentezők!]]> http://internet.sth.sze.hu/ A bejelentések mindegyikét kivizsgáljuk és az érintett hallgatók ellen kollégiumi fegyelmi eljárás indul.
Mivel a Hálózathasználati Szabályzat szerint szigorúan tilos a Kollégiumi Hálózaton szerzői jogokat megsértve fájlokat terjeszteni, kérünk minden érintettet a fájlcserélők használatának befejezésére.
Hogy a további jogsértéseket megelőzzük, a NetClub is tiltani fogja több publikusan elérhető torrent tracker elérését.

Amennyiben bárkinek kérdése van a Szabályzattal, fájlcserélőkkel, szerzői jogokkal kapcsolatban, e-mailben elérhetők vagyunk a problema@sth.sze.hu címen, szívesen válaszolunk.]]>
Tue, 12 Oct 2010 10:09:26 +0200 Hírek
<![CDATA[MAC cím változások]]> http://internet.sth.sze.hu/ ne igényeljen új IP címet, egyszerűen csak módosítsa a régit az IP címek menüpontban.

Rengeteg olyan probléma érkezik hozzánk, hogy a felhasználó más gépet használ 2. félévtől, ezért igényelt új IP-t, oda regisztrálta az új MAC címét, befizette a díjat, mégsincs nete az új gépén.
Ez azért történik, mert a felhasználónak így két IP címe lesz, de csak egyet fizet be.
A befizetéseket ellenőrző programunk ilyen esetekben az előző félévben befizetett IP címet hosszabbítja meg, ezért marad a másik IP Igényelt státuszú.]]>
Wed, 11 Feb 2009 15:44:10 +0100 Hírek