Hogyan tudom használni a kollégiumi Wi-Fi-t?

A hálózat használatához olyan eszközre van szükség, mely támogatja az IEEE 802.1X EAP valamint az alábbi szabványok valamelyikét: IEEE 802.11a/b/g/n/ac
Szükség van továbbá az alábbi titkosítási módok támogatására: WPA2 Enterprise.
Beállítások:

  • hitelesítés: PEAP
  • második (belső) fázis: MSCHAPv2
  • titkosítás: AES
  • CA tanúsítvány: ne hitelesítse
  • anonim azonosító: maradjon üresen

iPhone esetén a speciális beállításoknál a privát MAC címet ki kell kapcsolni. iOS 14 alatt a Wifi beállításoknál, a "kollegium" hálózat beállításain belül a privát csatlakozás-t kell kikapcsolni. Android-ot futtató eszközöknél szintén a speciális beállítások között az adatvédelemnél a használja az eszköz MAC címét opciót kell választani.

A szükséges beállításokat Windows rendszeren egy segédprogram rendszergazdaként történő futtatásával automatikusan létre lehet hozni. A program megtalálható a letöltések menüben (Wi-Fi profil - kollegium).

A gépen a "nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz" hibaüzenetet jelenik meg, illetve nem enged csatlakozni és nem kéri el a bejelentkezési adatokat.

A hálózat neve (SSID): kollegium

A bejelentkezéshez szükséges felhasználónév és jelszó bejelentkezés után a honlap profil menüpontjában található meg.
Kérjük az adatokat minden esetben kézzel megadni, mert az automata kiegészítésben rendszerint előfordulhatnak plusz karakterek (pl.: szóköz a felhasználói név elején)!

A felhasználó adatok a honlapra történő első belépés után legkésőbb 10 perccel kerülnek létrehozásra, melyről e-mail értesítést kap a felhasználó. Az adatok létrejötte a honlapon is ellenőrizhető a profil menüben. A kezdeti, vagy elfelejtett jelszó módosítására ugyanitt van lehetőség, ez rendszergazdai beavatkozást nem igényel.

A hálózat igénybevételéhez (hasonlóan a már ismert kábeles hálózathoz) IP cím igénylés és MAC cím regisztráció, valamint érvényes befizetés szükséges. Ezek hiányában a rendszer úgynevezett "letiltott" IP címet fog adni az eszköznek, melyről csak az Egyetemi weblapok érhetőek el. A teljes hálózati hozzáférés biztosított valamennyi regisztrált és befizetett IP címmel rendelkező eszköznek.